Hoppa till sidans innehåll

Svenska motionsidrottsförbundets nyheter


Det känns som en evighet sedan. Den där positiva pirrigheten över att få träffa likasinnade människor som alla delar viljan och ambitionen att sprida motion i sann föreningsanda. Och att få mötas på riktigt, fysiskt tillsammans under samma tak.
 
Under början av året har vi fått in flera nya föreningar i korpfamiljen från olika delar av landet. Vi säger varmt välkommen till:
 
Korpens förbundsstyrelse har nu äntligen haft en fysisk styrelsekonferens igen. En energigivande konferens där det viktigaste på agendan naturligtvis var det stundande förbundsmötet och Korpens mötesplats.
 
Korpen Falun har använt sig av KIT för att sätta upp sin padelserie. Vi har pratat med Eric Löfgren, kanslist på Korpen Falun för att höra lite mer om hur de gått tillväga.
 
Den 28 februari började Evelina Aittamaa som ny föreningsutvecklare på Korpens förbundskansli.
 
Nu närmar vi oss lansering av Korpens motionskampanj som blir den största satsningen som Korpen har gjort på länge. Målet är att öka kännedomen om Korpen, stärka varumärket och få fler medlemmar i linje med Fokus Korpen 2025.
 

Aktiv senior är i mål

(2022-03-24 09:56)
Nu är projektet i mål efter två år där Korpen Östergötland, Korpen Södertälje och Korpen Uppsala ingick i pilotgruppen tillsammans med PRO på respektive ort.
 
Nu är det dags för NMI igen, alltså Nöjd-Medlems-Index, där ni i föreningarna får svar på hur medlemmarna trivs i verksamheten och förhoppningsvis vad som kan förbättras.
 
Mötesplatsen med förbundsmötet är nu bara knappt två månader bort. Den 20-22 maj är dagarna då vi äntligen kan ses, prata, träna, umgås, byta gröna sköna idéer och få inspiration till nya stordåd.
 
Än ligger det snö kvar i vissa av våra backar som bestegs förra året under satsningen Mitt Everest, men våren går undan och ju grönare backarna blir, desto närmare är starten för Mitt Everest 2022.
 
Dimman har lättat och allt klarnar. Mötesplatsen med förbundsmöte i Aronsborg den 20-22 maj blir av!
 
Under 2021 arrangerade 22 korpföreningar över hela landet en utmaning som gick ut på att deltagaren skulle bestiga Mount Everest, på hemmaplan! Nu kommer utmaningen tillbaka igen och alla föreningar som vill får vara med. Häng på!
 

Vi längtar till maj!

(2022-01-26 14:36)
Det ljusnar på himlen, men ändå dröjer sig mörkret kvar. Restriktionerna fortsätter att drabba vår verksamhet och ligger som en blöt filt över aktiviteter som annars sjuder av liv så här i början av året. Ljuset väntar dock bakom hörnet.
 
Nu bubblar det i Korpsverige igen! Nästan dagligen nås vi av glada tillrop och positiva besked om startade och nystartade aktiviteter och verksamheter. Det värmer att ni är så kreativa och fulla av tillförsikt.
 
Sällan tidigare har det varit så enkelt att få loss finansiering för att förverkliga sina utvecklingsidéer för Korpens föreningar. Redan nu har många föreningar varit kreativa och lagt fram idéer i både stort och smått som de fått finansiering för.
 

Postadress:
Korpen Degerfors Motionsidrottsförening - Korpen
Jannelundsvägen 6
69331 Degerfors

Besöksadress:
Jannelundsvägen 6
69331 Degerfors

Kontakt:
Tel: 0767840534
E-post: kansli@korpen-degerf...

Se all info