Hoppa till sidans innehåll

Svenska motionsidrottsförbundets nyheter


Aldrig tidigare har det varit så jämnt i motionsutmaningen Korpen Challenge. När tävlingen avslutades vid midnatt den 11 november blev det i princip målfoto mellan Solstollarna från Karlstad och La Familia från Gotland.
 
Tänk att det snart är två och ett halvt år sedan vi tog förbundsbeslut om det som vi då kallade ”Korpens gemensamma system”.
 
Nu är det återigen dags att mötas, träna, skratta och snacka verksamhetsutveckling! Den årliga mötesplatsen för träningsansvariga och innovatörer, 17-18 januari, innehåller spännande föreläsningar, roliga träningspass och tid för att testa nya idéer!
 
Vi vet att våra nuvarande medlemmar värvar nya medlemmar till oss. Vi söker nu två till tre korpföreningar som är intresserade av att arbeta med medlemsrelationen och medlemsrekryteringen på ett nytt sätt!
 
Nu är det klart! Korpen får ett projektbidrag av Allmänna Arvsfonden på drygt 4,7 miljoner kronor för att utveckla Korpen Matchmaker. Projektet kommer att löpa under tre år, med start nu i november 2018.
 

Månadens utbildningstips

(2018-11-07 10:01)
 
Brinner du för att coacha, stödja och utveckla verksamheter genom digitala lösningar? Då ska du söka till Korpens tjänst.
 
Att jämföra priser på försäkringar kan ni som förening tjäna många tusenlappar per år på.
 
Vem tar ansvaret för ett alltmer orörligt Sverige? Det är en fråga vi har ställt den senaste tiden för att väcka liv i debatten om varför fler och fler unga hamnar utanför idrotten och föreningslivet.
 
Visst finns det korpföreningar som förtjänar att vinna Årets Idrottsförening under Eldsjälsgalan i mars 2019? Dags att nominera.
 
En het, lång och skön sommar är över. Vi är på banan igen och står i startgroparna för att genomföra alla spännande beslut som fattades på förbundsmötet i maj och som gör oss ännu starkare, grönare och skönare.
 
Det kan tyckas självklart när man läser det, men i vardagsstressen är det många gånger lätt att glömma bort de där små sakerna som skapar trivsel och energi. Här är fem tips som boostar kollegorna.
 
Söker du träningsinspiration inför höstterminsstarten? Då är det hög tid att anmäla dig till ett konvent.
 
Du har väl inte missat att höstens roligaste motionsutmaning börjar närma sig! I år kör vi med nya inspiratörer i form av Charlotte Kalla och Anders Hansen men även Danijela Rundqvist som var med i förra årets tävling.
 
Semestern närmar sig och vi väntar och längtar efter högtrycksryggarnas återkomst. Nu är det dags för både styrelse och kansli att logga ut och gå ner i en skön semesterkänsla.
 

Postadress:
Korpförening Degerfors - Korpen
Jannelundsvägen 6
69331 Degerfors

Besöksadress:
Jannelundsvägen 6
69331 Degerfors

Kontakt:
Tel: 076 78 405 34
E-post: degerfors.korpen@telia.com

Se all info