Hoppa till sidans innehåll

Svenska motionsidrottsförbundets nyheter


Frågor som dykt upp under arbetsprocessens gång har vi här försökt sammanställa, och svara på, i form av frågor & svar. Jag tänker att det här inlägget kan fyllas på med fler frågor och svar varefter.
 
Vårt tredje dialogmöte om Korpens framtid är bara ytterligare ett bevis på kraften i vår organisation. Det var en intensiv och fantastiskt inspirerande helg tillsammans med engagerade korpare. Vi hade många bra samtal om Korpen och framtiden.
 
”Framåt för fler i rörelse” är en gemensam kampanj mellan Riksidrottsförbundet och Svenska Spel för att belysa hälsoriskerna med en stillasittande livsstil. Korpen är ett av 66 specialidrottsförbund som medverkar i satsningen.
 
Ledarskapet är en av nyckelfrågorna i svensk idrotts vision fram till 2025. De ideella ledarna kommer att vara ett viktigt kugghjul när idrotten växlar upp mot framtiden. Korpens Gröna och Sköna ledarskapsutbildning.
 

Träningstrender 2018

(2017-11-29 10:03)
Varje år gör American College of Sports Medicine (ACSM) en undersökning om kommande års träningstrender och nu är rapporten för 2018 klar.
 

Grönt i shopen

(2017-11-08 16:04)
Nu har Korpens klädkollektion fått sällskap av nya gröna och sköna plagg.
 
Vi förstår att många av er är nyfikna hur det förslag som kommer att presenteras vid dialogmötet i november kommer se ut. Vi tänkte därför ge er en bild av hur vi resonerar inom några områden.
 
Det kommer kanske inte som någon nyhet, men många korpföreningar arbetar väldigt bra mot målgruppen seniorer. I Östergötland finns ett spännande nytt koncept som blandar föreläsningar och träning för en äldre målgrupp.
 
Tack vare våra smarta telefoner kan vi idag på ett snabbt och enkelt sätt ta fram fina filmer att publicera på hemsidorna. I den här månadens kommunikatörens tips får ni några smarta råd om hur ni tar fram proffsigare och mer intressant film.
 
Vilka funktioner kommer finnas i vårt nya gemensamma IT-system och hur kan föreningen på bästa sätt förbereda sig för att vara redo den 1 januari 2018 när systemet tas i bruk? Mårten och Petra reder ut begreppen.
 
Under oktober månad blir Sverigelotten rosa och då har föreningslivet möjlighet att göra skillnad. Det ni tjänar på att sälja Sverigelotten går rakt ner i föreningskassan, precis som vanligt!
 
Korpen Stockholm Magasin Grus görs av och för människor som älskar fotboll.
 
Världens första gröna och sköna ledarskap finns i – Skellefteå. Jo faktiskt. För 15 år sedan startade ett målmedvetet förändringsarbete hos Korpen Skellefteå. Eller Nya Korpen Skellefteå som är den rätta benämningen på föreningen.
 
Verksamheten i våra föreningar är en spegelbild av vår värdegrund. Det är vår styrka och något att vara stolt över. Detta är dock inget givet. För att stå lika starka och enade i detta framåt behövs fortsatt högt engagemang i vårt framtidsarbete.
 
Den 15-16 september var det stor sportfest på Gärdet i Stockholm när Vattenfall med hjälp av Korpen arrangerade tidernas största Vattenfallsmästerskap.
 

Kom och köp av oss

Postadress:
Korpförening Degerfors - Korpen
Jannelundsvägen 6
69331 Degerfors

Besöksadress:
Jannelundsvägen 6
69331 Degerfors

Kontakt:
Tel: 076 7840534
E-post: This is a mailto link

Se all info