Hoppa till sidans innehåll

Pickleball


Pickleball, en av världens just nu snabbast växande sporter. Sporten spelas på badmintonbanor med nedsänkta nät och med racket och boll avsedda för sporten.

Har är nycklarna till varför sporten växer som den gör:

Familjesport
Alla kan spela Pickleball, unga som gammal. Pickleball togs fram av några familjer i Seattle på 60-talet som fick denna smått geniala idé Pickleball för att roa sina uttråkade barn. Detta märks utifrån dess egenskaper, och idag spelar ofta hela familjer tillsammans, vilket är en ”wow-upplevelse” för många som är nya till sporten.

Skonsamt mot kroppen
En paddel väger ca 200 gr och bollen ca 20 gr, belastningsskador är väldigt ovanliga. Man spelar dessutom sporten utifrån ens förmåga att ex röra sig. De första 2 miljonerna som spelade i Pickleball i USA var seniorer, som fann ett spel där man faktisk också kan spela lite långsammare och där man inte behöver springa så mycket men ändå få ett eftertraktat tävlingsmoment. 
Chess on a court.

Jämställt från början
Mixed dubbel är den populäraste klassen i Pickleball. ALLA spelar tillsammans och mot varandra. Strategi viktigare än muskelstyrka! 

Socialt!
Man samlas ofta i blandade grupper och spelar Pickleball tillsammans. Det är korta sociala matcher, man spelar på en liten bana, alla träffar alla och alla pratar med alla.

Enkelt att lära
Vi brukar ofta säga att du lär dig Pickleball på 3 min och det är faktiskt sant. Efter några minuter kan ALLA spela bollen 10 gånger över nät och kan därmed börja spela en enklare match.

Korpen Degerfors startar upp Pickleball under hösten 2019 / våren 2020. Vi kommer ha prova på den 14 november i Stråhallen i Karlskoga. Alla är välkomna att komma och prova på! Under eventet har vi Gunnar Svalander, ordförande i Pickleballförbundet samt Leif Gerhardsson från Korpen och tillika SM vinnare i senior Pickleball på plats.

Uppdaterad: 10 SEP 2019 11:34 Skribent: Joakim Olsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Korpförening Degerfors - Korpen
Jannelundsvägen 6
69331 Degerfors

Besöksadress:
Jannelundsvägen 6
69331 Degerfors

Kontakt:
Tel: 0767840534
E-post: This is a mailto link

Se all info